Trable žen po porodu

Trable žen po porodu

 Obecně se říká, že u novopečených maminek by se mělo vrátit vše do „normálu“ již do 6 týdnů po porodu. Rekonvalescence záleží na průběhu porodu. Je velký rozdíl mezi zotavováním se po jednoduchém přirozeném porodu bez nástřihu a větších ran a po komplikovaném porodu císařským řezem. Šestinedělím se označuje období, které nastává po porodu, kdy se ztrácejí anatomické a fyziologické změny způsobené těhotenstvím a organismus se vrací do stavu před otěhotněním.

Hojení poporodního poranění trvá obvykle týden až 10 dní. A proto je potřeba dodržovat nadstandardní hygienu po celou dobu. Používat prodyšné porodnické vložky a kalhotky, aby se k poranění dostal vzduch a nedocházelo k jeho zapaření. Během prvních dní po porodu bude pro ženy namáhavý každý pohyb.

Hemorogel je díky obsahu výtažku z dubové kůry, měsíčku lékařského, ginkgo biloba a pantenolu skvělým pomocníkem po primárním zahojení hráze po porodu. Hemorogel s extrakty dubové kůry a měsíčku lékařského je vhodný také na omývání konečníku po porodu v případě, kdy vzniknou poporodní hemoroidy. Hemorogel může díky svému složení nahradit sedací koupele v odvaru z dubové kůry.

Jakmile se novopečená maminka dostane domů a má svoje soukromí, je vhodné nechávat intimní místa volná, vložku odstraňovat a nechat kolem hráze proudit vzduch. Obecně je potřeba vložky často měnit, nejlépe po každém kojení, protože vlivem oxytocinu vylučovaného během kojení dochází ke zvýšenému odcházení očistků, které jsou infekční.

Očistky jsou nekrotizovaná povrchová vrstva endometria s krví a lymfatickou tkání, mají zásadité pH, čímž mění pH prostředí v pochvě a vytvářejí vhodné podmínky pro bakterie. Důležitá je hygiena po manipulaci s použitými vložkami, aby nedošlo ke kontaminaci prsou, hrozí mastitida. A také jsou infekční pro dítě. Samozřejmé je po toaletě se utírat směrem od pochvy ke konečníku, aby nedošlo k zavlečení infekce.

První dny je velmi vhodné se nejlépe po každém použití toalety osprchovat s použitím Hemorogelu s výtažkem z dubové kůry, měsíčku lékařského a ginkgo biloba. Ze začátku může žena pociťovat nepříjemné štípání porodního poranění při močení, protože při klasické poloze na wc stéká moč přímo na něj.

Doporučuje se močit přímo ve sprše za současného oplachování poranění, čím dochází k naředění kyseliny močové a zmírnění pálení. Místo osušení genitálu ručníkem, který může poranění dráždit, je vhodné použít fén. Poté, kdy se hráz zahojí je vhodnou variantou přejít při péči o intimní hygienu na používání Hemorogelu s extraktem dubové kůry, měsíčku lékařského, ginkgo biloba, panthenolem a alantoinem.

Náš tip:

HEMOROGEL mycí gel 200 ml

Hemorogel mycí gel je určen pro pravidelnou hygienu citlivé a podrážděné pokožky při obtížích s hemoroidy. Speciálně zvolené složky gelu zajišťují jemný pocit při mytí, zklidňují pokožku a podporují její regeneraci.

 Vhodný při:

    Hemoroidální onemocnění

    Iritace intimních partií (např. po nebo při holení)

    Mytí intimních partiích

Dávkování a způsob užití:

Naneste na navlhčenou pokožku a sliznice. Jemně napěňte a nechte 1-2 minuty působit a poté důkladně opláchněte vodou.

Přípravek je určen pouze k zevnímu použití.

Složení:

Gel obsahuje extrakt dubové kůry, Ginkgo biloba a měsíčku lékařského, Allantoin a Panthenol.