Každá žena se může cítit skvěle!

Každá žena se může cítit skvěle

 Ženská krása se odvíjí od mnoha aspektů. Z velké části je podpořena zdravým sebevědomím. Může být také odrazem pocitu svobody a uvědomění si sama sebe. Každá žena je jedinečná a právě rozdíly mezi námi nás dělají krásnými a atraktivními.

V době sociálních sítí je velmi těžké – a to nejen pro mladou dívku – obstát. Často máme pocit, že je s námi něco špatně, když neodpovídáme dokonalosti světa Instagramu. Ale krása každé ženy se nachází hluboko uvnitř. Pramení z pocitu spokojenosti a smíření se sama se sebou. Díky přiznání si, že žádná z nás není úplně dokonalá, pramení potom vnitřní pocit lásky sama k sobě.

Velmi často ženy říkají, že nemohou vyjít ven bez make-upu. V líčení dnes nedominuje žádný unifikovaný styl a existuje nepřeberné množství bez závislosti na barvě pleti či věku.

Tak jak je důležitý náš vzhled, je také velmi důležitý náš pocit čistoty a svěžesti, který nás provází během celého dne. Pro dobrý pocit občas stačí hydratovat pokožku, rozjasnit pleť, vyživit vlasy, osvěžit smysly nebo zabránit nadměrnému pocení. Jednotlivé části těla vyžadují odlišnou péči a péče o intimní partie je dnes už také naprosto běžnou součástí každodenní hygieny.

Máme pro vás pár rad pro pocit svěžesti a čistoty, které si potom můžete užívat celý den:

  1. rada: Všeho s mírou

Hygiena je velmi důležitá, ale u intimní hygieny je potřeba najít tu správnou míru. Nadbytečná péče vede k nežádoucímu podráždění kůže a sliznice genitálu. Při používání nevhodných mycích přípravků může dojít i k chemickému podráždění a sliznice mohou být náchylné k infekcím a výtokům.

  1. rada: Raději vodu než mýdlo

K intimní hygieně používejte vždy pouze kosmetiku k tomu určenou se správným pH. Pokud nemáte k dispozici gel pro intimní partie, spokojte se raději než s mýdlem pouze s obyčejnou vodou. Intimní partie myjte jen zvnějšku. Vaginální mikrobiota je tvořena laktobacily a zajišťuje přirozenou ochranu genitálního ústrojí před infekcí. Laktobacily můžete nešetrnou hygienou zlikvidovat.

  1. rada: Používejte správné menstruační pomůcky

Zvýšenou péči věnujte intimním partiím v době menstruace. Novinkou na trhu s menstruačními pomůckami jsou menstruační kalhotky, které jsou nejen zajímavé z pohledu ekologie, ale také komfortní pro jejich nositelky. Menstruační pomůcky byste měly pravidelně měnit. Mohou se v nich množit bakterie a způsobovat záněty.

  1. rada: Sex a hygiena

Osobní hygiena je důležitá před pohlavním stykem, ale také bezprostředně po něm. Tak jednoduchá věc jako je vyprázdnění močové trubice, pomáhá předcházet vzniku infekce nebo zánětu močových cest. Jedná se o nejjednodušší, a přitom velmi účinnou prevenci před záněty. Dojde díky tomu k vyplavení bakterií, které se při styku mohly dostat z pochvy do močové trubice.

  1. rada: Noste správné prádlo

Prádlo přichází do těsného kontaktu s intimními partiemi, mělo by být prodyšného a nedráždivého materiálu jako je bavlna. Důležitý je také střih prádla. Komplikace mohou způsobit také barviva obsažená v látce a potiscích.

  1. rada: Dostatečně pijte

Pitný režim s intimní hygienou také souvisí. Za normálních podmínek se doporučuje vypít denně alespoň 2 l tekutin. Základem pitného režimu by měla být voda, slabé čaje a minerálky. Sladké limonády jsou jednak kaloricky zatěžující a často také s obsahem nevhodných chemických stabilizátorů a barviv.

 

NÁŠ TIP:

Intimní kosmetika Saforelle® 

Posledních 30 let Saforelle® neustále inovuje a vyvíjí řešení intimní hygieny a péče, která respektují a zklidňují citlivou a jemnou pokožku ve všech fázích života žen.

Výzkum ingrediencí přispěl k objevu vlastností lopuchu (Arctium Lappa), rostliny známé pro své uklidňující a změkčující vlastnosti již od starověku.

Spojením výtažků z lopuchu s jemným mycím gelem vznikl první produkt Saforelle: Gentle Cleansing Care.

Dnes se produkty Saforelle doporučují pro každodenní péči o tělo a hygienu pro osoby s citlivou pokožkou nebo vedle léčby intimních podráždění. K dispozici jsou tři řady pro ženy, holčičky ( Saforelle Miss) a miminko (Saforelle Bébé).