S jednou lahvičkou od hlavy až k patě?

Čistota půl zdraví“, je tomu skutečně tak? Poznáme bezpečně, zda sobě prospíváme, nebo jsme již překročili hranici?

S jistotou lze říci, že správnou osobní hygienou zabraňujeme šíření bakterií a virů, čímž předcházíme celé řadě obtíží, které nás dokáží pěkně potrápit. Nelze také opomenou tu skutečnost, že se celkově cítíme lépe, a navíc výrazně podporujeme náš vnější vzhled a vystupování vůči okolí.

Mezi hlavní zásady každodenní péče o naše tělo patří bezesporu mytí rukou. Ruce bychom si měli mýt vždy po návštěvě toalety, před konzumací jídla a při návratu domů z venku. Nezapomínejme na pravidelné stříhání a čištění nehtů. Při kýchání a smrkání namísto ruky využívejme jednorázové kapesníky nebo ubrousky.       

                                                           

Pamatujme také na pravidelné čištění zubů 2x denně a nevynechávejme ani mezizubní prostory.  

Další nezbytnou součástí osobní hygieny je minimálně jednou denně sprcha o očista celého těla od pylů, prachu a potu. Jaké přípravky ale zvolit, když na trhu existuje tolik možností? Hitem posledních let jsou varianty 3v1 – jedna lahvička na všechno. Je to tak správně?

Obzvláště v dnešní době, kdy spousta z nás čím dál tím častěji trpí na citlivou pokožku, která pálí, svědí a vysušuje se, je nutné správně „zacílit“ a dopřát si to nejlepší. A to především v oblasti intimní hygieny žen.

 Ženské intimní partie jsou totiž unikátním ekosystémem a je velice jednoduché jeho rovnováhu narušit. Je důležité udržovat stabilní kyselé PH a předejít tak infekcím a zánětům. Půjčit si tedy od partnera sprchový gel, není ideální volba. Pokud patříte mezi ženy, které často cítí diskomfort, máme pro Vás řešení.

                                                             

Ideální pro citlivou a podrážděnou pokožku jsou mycí gely s přírodními výtažky. Správnou volbou je například Arctium lappa (lopuch větší). Výtažek z kořene lopuchu je populární pro své zklidňující vlastnosti. Byl hojně využíván při kožních potížích již ve středověku. Také bylinkáři ve starověké Číně a Indii lopuch používali k léčbě respiračních infekcí, abscesů a bolestí kloubů, zatímco ve 14. století byl lopuch v Evropě louhován ve víně a používán k léčbě lepry. 

Po umytí intimní partie dokonale osušme a můžeme nanést krém pro zvláčnění a zklidnění pokožky. Proč? Protože chvílím, kdy se cítíme skvěle, se nic nevyrovná!

Náš typ: SAFORELLE dárkový balíček + dárek

 

 

  • SAFORELLE GEL 250ml
  • SAFORELLE INTIMNÍ KRÉM 40ml
  • SAFORELLE UBROUSKY PRO INTIMNÍ HYGIENU 10ks