Návrat dětí do škol

JAKÝ BUDE LETOŠNÍ PODZIM PRO ŠKOLÁKY A DĚTI VE ŠKOLKÁCH?

Děti se budou vracet do tříd. Je na to jejich imunita připravena?

1.září se žáci základních a mateřských škol opět sejdou v lavicích. V jaké kondici je podle dětských lékařů jejich imunita a co můžeme my rodiče, udělat pro to, aby naše děti zvládly tento školní rok ve zdraví?

Obecně může za dětské nemoci několik činitelů – není to jen blízkost jiných dětí nebo chladnější počasí, ale svoji roli hraje i psychika a stres. Dítě přichází z domácího prostředí do kolektivu neznámých dětí, dětí s různými návyky, z různého sociálního prostředí, různého zdravotního stavu. Když dítě nastoupí do školky nebo do školy, ze dne na den se musí vyrovnat s novým životem, být samostatnější, umět se samo obléci, najíst či uložit ke spánku.

Podle pediatrů bude důležité zejména na sklonku léta uvažovat o způsobech posílení imunitního systému, a to nejen u dětí.

Zlepšení obranyschopnosti bude mnohem důležitější než v předešlých letech. Pomoci mohou kromě zdravého životního stylu i kvalitní doplňky stravy.

Rodiče by si však měli zvykat posilovat imunitní systém svých děti po celý rok. Stačí dodržovat základní pravidla zdravé stravy, otužovat se a dopřávat tělu dostatek pohybu. V uzavřených kolektivech je poté potřeba často a důkladně větrat.

Mezi nejvýznamnější doplňky stravy, které se nakupují na konci léta jsou vitaminy D3, B6, B12 a C, pořídit můžete i probiotika, prebiotika, přípravky z echinacey, nebo s minerály. Hitem poslední doby jsou také betaglukany, extrahované z kvasinek.

Dobrým příkladem spojení betaglukanu, vitaminů a minerálů je  IMMUNOTROFINA d  kterou si můžete koupit jak ve formě sirupu pro ty nejmenší, tak jako tablety rozpustné v ústech. Tyto dva přípravky jsou odlišné nejen ve formě, ale také ve složení. Sirup obsahuje originální betaglukan Welmune WGP®, vitamin B5, B6 a B12, který snižuje únavu a vyčerpání a zároveň vitaminy D, B6 a B12 přispívají k normální funkci imunitního systému. Na doplnění jsou v sirupu obsaženy i minerály jód a arginin. Aby si děti Immunotrofinu d oblíbily má karamelkovou příchuť. Tablety obsahují celý komplex složek, které podporují správnou funkci imunitního systému - vitamin A, C, D a zinek. Téma pomoci chránit buňky před oxidativním stresem je zastoupena vitaminem C, E a zinkem. A závěrem nelze opomenout chuť, ta je při dlouhodobém užívání důležitá pro děti i dospělé. V případě tablet IMMUNOTROFINA d je to lesní jahoda.

chutná všem

Požadavkem na kvalitní betaglukan je i jeho čistota, která by neměla být nižší než 70%. Certifikátem potvrzená čistota tohoto Wellmune WGP® betaglukanu není nižší než 75%.

Stejně jako zdravý životní styl nestačí aplikovat 1 měsíc v roce, tak i podávání Immunotrofiny d má význam především v období od podzimu do jara (například 3 měsíce). Podávání je jednoduché – děti sirup nebo tablety užívají 1x denně. Stejně tak je jednoduché i skladování – položit si je můžete třeba na kuchyňskou linku, abyste nezapomněli :)

doplněk stravy