Leden nám dává pořádně zabrat….

Ani jsme se nestačili rozkoukat a už tu máme nový rok.

Dokonce jsme snad i doufali, že letos do něj vstoupíme pozvolna. Jenže on nám hned od začátku dává pořádně zabrat.

V práci nás čekají účetní závěrky, bilance a zhodnocení roku předchozího, plány na následující čtvrtletí a mnoho dalších věcí.

A co doma? Doma nekonečná rutina praní, žehlení, úklidu, vaření…stále dokola. Přemýšlíme na tím, zda má vůbec smysl plánovat a dávat si předsevzetí, když se nám toho tolik v uplynulém roce nepovedlo a tolik jsme toho nestihli.

Myslíte, že už to stačí a zasloužíme si oddech? Kdepak! Naše malá i větší zlatíčka čeká pololetí. Takže spousty domácích úkolů, učení, přezkušování a promlouvání do duše.

V takových chvílích náš organismus musí odolávat obrovskému tlaku. Proto je čas zpomalit a zamyslet se, zda dáváme našemu tělu vše potřebné, aby takovou zátěž ustálo. Navíc prožíváme období chřipek, nachlazení a dalších respiračních onemocnění. Tato skutečnost se nedotýká jen nás samotných, ale také našich nejmenších.  

Proto je potřeba věnovat zvýšenou pozornost osobní hygieně a pravidelně si mýt ruce, především po návštěvě toalety, po návratu domů a před jídlem. Výrazně podpoříme náš imunitní systém vyváženým pestrým jídelníčkem, složeným převážně z kvalitních bílkovin, dostatečným množstvím zeleniny a rozumnou porcí ovoce. Zde se léta vede debata na téma – kolik ovoce a kolik zeleniny na den? Dle odborníků na výživu je doporučeno dopřát si minimálně ke každému hlavnímu jídlu porci zeleniny tak velkou, aby zaplnila přesně polovinu našeho talíře. V případě ovoce může denní porce vypadat takto: 1 banán, ½ jablka a 6 kuliček hroznového vína. Kromě stravy si dopřejme také dostatečný čas na spánek a pohyb na čerstvém vzduch. I obyčejná procházka svižnější chůzí dělá zázraky.

Jak ale na děti, které často nemají zeleninu a ovoce v příliš v oblibě. Těm můžeme pomoci doplňkem stravy formou pastilky rozpustné v ústech nebo sirupem. Mějme na paměti, že kromě vitamínu C, existují i další, neméně důležité složky našeho jídelníčku a jsou pro naši obranyschopnost velmi podstatné. Za všechny můžeme připomenout:

• Vitamíny B6, B12 a vitamín D přispívají k normální funkci imunitního systému
• Vitamín B5 pomáhá snižovat únavu a vyčerpání
• Vitamín D přispívá k normálnímu vstřebávání vápníku a fosforu a přispívá k funkci svalového systému a kostí
• Jód přispívá k normální tvorbě hormonů štítné žlázy a její normální činnosti

Za celý náš tým doporučujeme se netrápit tím, co jsme loni nestihli, ale naopak radovat se ze všeho, co se nám podařilo a těšit se na další výzvy. Mysleme především na naše zdraví, protože s ním se už vše ostatní snáz vydaří.

Náš typ:

IMMUNOTROFINA®d 180ml, je tekutý doplněk stravy, který obsahuje originální betaglukan Wellmune ® a je zdrojem vitamínů B5, B6, B12 včetně vitamínu D, jódu a argininu s karamelovou příchutí